Miluju alkohol

Alkohol patří do života téměř každého z nás a já se ptám, je to špatně? Pamatujte, že pod vlivem alkoholu tvoříme a kreslíme, skládáme a malujeme, zpíváme a milujeme a možná lépe než za střízliva. Myslíte, že by van Goghovy slunečnice poznaly světlo světa nebít Absintu? Že by Baudleir napsal svou Zdechlinu bez kapky vína? A jaká škoda by bylo nepoznat Poea a Havranovo děsivé „Nevermore“.

V dnešní době, kdy se každý bojí zvednout oči ze svého smartphonu, aby se náhodou nemusel bavit s člověkem, který sedí vedle něj a zrovna sjíždí statusy na facebooku by lidé možná měli více pít. Pod vlivem jsme přece komunikativnější a otevřenější a silnější a nebojácnější a těch nových kamarádů co najdeme!!!

Někteří samozřejmě mohou propadnout tomu „démonovi“ a nechají se jim pohltit, ale kdyby z něj udělali přítele a jemně jej využili k těm dobrým věcem?

Není náhodou život moc krátký? Nemáme prožívat přítomný okamžik? Carpe Diem? Přátelé nevím jak vám, ale mě to jde se sklenkou dobrého rumu nebo cognacu lépe.

Zkuste si někdy po pracovním dni sednout do křesla, ohřát si jemný rum, a nebo objevujte metaxu s 12ti hvězdama. Podívejte se přes tu krásnou zlatou na plamen svíčky a udělejte si chvilku sami pro sebe. Možná ani nebude chtít vzít do ruky mobil, abyste se podívali kdo vám to na viberu píše.

Neměli bysme opomenout ani efekt na naše zdraví. Umírněné pití chrání játra, snižuje riziko výskytu srdečních onemocnění, omezuje výskyt cukrovky a v neposlední řadě působí jako antidepresivum (to prosím není z mé hlavy, určitě jste ty články četli taky).

„Je nebezpečné se jednou za týden opít já bych doporučoval pít denně.“ Milan Šrámek kardiolog

Nezdravé pro játra je pít rychle a jen barbar by kvalitní rum nebo whisky kopl jako tu poslední pálenku u výčepu.

Proto přátelé pijte, ale pijte s mírou.